TECHNISCHE SAMENSTELLING

De specificaties van een basis NexHus 

Voor alle NexHus woningen gebruiken we zo veel mogelijk Co2 neutraal bouwmateriaal die gezamenlijk zorgen voor een robuuste constructie, maar met alleen de juiste materialen ben je er nog niet. Ook de toepassing ervan speelt net zo’n belangrijke rol.

NexHus woningen zijn lief voor het milieu én voor hun bewoners. Deze combinatie vraagt om een speciale aanpak. Wij leggen je graag uit hoe onze Nexhus woningen op de wereld komen:

Stalen Frame

sterk maar lichte basis

Het ontwerp van de koudgewalste staalprofielen  voldoet aan alle eisen. Stalen frames zijn licht van gewicht, veel lichter dan bij traditionele bouw. Dit heeft meerdere voordelen, waaronder dat de fundering een stuk lichter uitgevoerd kan worden en het blijft goed te transporteren. De constructie is volledig herbruikbaar en er ontstaat weinig afval tijdens productie. De constructie is zeer sterk, terwijl boktor en ander ongedierte de constructie niet kunnen aantasten.

Isolatie

kingspan sandwich panel quadcore

Wij gebruiken voor alle woningen Quadcore Kingspan isolatie panelen, voor wanden, vloeren en dak. Deze worden uiteraard zo geplaatst dat koude of warmtebruggen zijn uitgesloten. De isolatiewaarden voldoen ruim aan het bouwbesluit (Vloer: 3,7 m2K/W Gevels 4,7 m2K/W en Dak: 6,3 m2K/W) dit zorgt ervoor dat je er in de winter warm bij zit en bij warm weer in de zomer minder hoeft te koelen. De isolatiekern is milieuvriendelijk, EPD gecertificeerd en bevat geen CFK’s en heeft een zogenaamd ozonafbrekend vermogen van nul en presteert uitstekend in brandveiligheid.

DAK

Damwandplaat felsprofiel Esthetica van 0,50 mm ( RAL 7016)

Op het schuine dak gebruiken we damwandplaat met felsprofiel, deze zijn voorzien van zinklaag en de polyester kleurcoating met een laagdikte van 60 µm. Ze zijn waterdicht en bieden een goede bescherming tegen corrosie. 

Het platte dak is voorzien van geïntegreerde PVC/zinken zijwaterafvoer tot aan maaiveld. De Firestone RubberGard ™EPDM dakbekleding is extreem weer en UV bestendig, 

Gevelbekleding

Thermowood & Damwandplaat 

Thermowood gebruiken we als gevelbekleding. Door het hout thermisch te modificeren valt de houtsoort in duurzaamheidsklasse 1/ 2, oftewel een gemiddelde levensduur van 20 of langer! Kortom, een zeer milieubewuste keus en toch een zeer goede kwaliteit hout voor buiten! Standaard voorzien we deze planken van de kleur Palisander (transparant) maar het kan natuurlijk ook zwart of een andere kleur worden. 

Ook wordt een deel van de gevel voorzien van deze damwandplaat, exact dezelfde platen als voor het dak.

Ramen en deuren

GEALAN Fenster Systeme

De ramen en deuren worden geleverd door de fabrikant GEALAN FensterSysteme GmbH.  Hiermee worden optimale energetische en akoestische isolatiewaarden bereikt. Met kozijnen van GEALAN krijgt u geniale oplossingen op techniek en wooncomfort. Het systeem voldoet aan politiekeurmerk, de internationale norm DIM en ISO 9001 en is ook KOMO/SKH gecertificeerd.

Naast de hierboven genoemde kenmerken heeft de voordeur extreem sterke scharnieren en de vergrendelingen is met 2 cilindersloten wat soms door verzekeraars wordt vereist.

Binnenwanden & plafond

Fermacell platen + geschilderd (wit) + in combi met hout afwerking

Voor de wanden en plafond gebruiken we Fermacell platen. Deze gipsvezelplaten bestaan uit gips en cellulosevezels. Beide grondstoffen zijn recyclingproducten. Deze twee grondstoffen worden vermengd en na toevoeging van water zonder bindmiddel onder hoge druk samengeperst, gedroogd, geïmpregneerd met een waterafstotend middel en op maat gezaagd. Ze zijn geluid isolerend, brandwerend, vochtwerend, stootvast en extreem belastbaar maar bovendien dus erg milieuvriendelijk. 

Dat is in onze ogen altijd een voordeel. Standaard zijn alle ruimtes wit geschilderd en klaar voor gebruik.

Vloeren

Vinyl (houtlook parket)

De vloer wordt afgewerkt met Parquetvinyl. Dat leggen we in elke ruimte, dat is geschikt voor vloerverwarming én is gemakkelijk te verbinden na de installatie van de modules! Bovendien is het ook zeer gemakkelijk in onderhoud.

installatie

Economische en verantwoorde keuzes

Verwarming d.m.v. vloerverwarming of elektrische radiatoren. Warmwaterboiler. De meterkast is gemonteerd in de gangmuur.

Fraai vormgegeven schakelaars. stopcontacten en lichtpunten zijn royaal en passend gemonteerd. Uiteraard is het standaard LED verlichting en tot slot is er uiteraard een internet/tv aansluiting.

Ventilatie

Vochtregulerende elekro mechanische ventilatie

Goede ventilatie is nodig voor gezonde lucht in huis. Via simpele techniek heb zo je met weinig energie toch gezonde lucht in huis.

ADDITIONELE PRODUCTEN & ADD-ONS

exerieur upgrades

• Vlonder en/ of terras 

• Terras frame (pergola/ terras overkapping) 

• Andere gevelbekleding

interieur upgrades

• Wandafwerking

• Openhaard

• Vloerverwarming (in hele woning)

• Inbouw spotjes

• Inbouw kasten en of bedden

badkamer upgrades

• Wandafwerking (tegels)

• Luxere wasbak + spiegel

• Luxere kranen / douche armaturen

keuken upgrades

• Werkblad 

• Apparatuur

eco

• Zonnepanelen

• Sedum dak

verwarming/koeling

• Warmtepomp / airconditioning